Zuzana Dvořáková

Prodám vstupenky na vlastní svatbu

29. 03. 2010 10:51:31
Sestavili jsme rozpočet. Romantika dostala svou cenovku a my teď jen uvažujeme, jak ji pronést z obchodu ven, aniž by se neozvalo poplašné zapípání. Namísto rozněžněných amorků náš osud nyní střeží dva „sekuriťáci“ s krátkými kalhoty a ledvinkou kolem pasu. Jak rychle asi umí utíkat?
Sleva za zajištiní krásného poeasí
Sleva za zajištiní krásného poeasí

Daniela Steelová by tak z nás radost neměla. Skončilo milování na kožešinách u rozpáleného krbu či válení se v okvětních plátcích růží. Nyní sedíme s kalkulačkou u stolu a pijeme rum.

Pohádková svatba se tříští na mozaiku položek, kterých neustále přibývá, a my otvíráme další lahev. Vysněné představy nabírají nový spád. Svatební šaty se mi před očima mění v modrou koláž z tisícovek, na svatební tabuli se servírují pětistovky, květinová výzdoba se rozpadá na dvoustovkové aranžmá.

Moudré hlasy našich přátel nám napovídají, ať se vykašleme na velkolepou svatbu a ušetřené peníze použijeme na něco užitnějšího. Je pravda, že výsledná částka našeho svatebního rozpočtu je dost velká na to, abychom ji přetvořili na spoustu jiných zajímavých věcí. Třeba bychom si z nastřádaných bankovek mohli postavit hrad nebo iglú či dokonce pyramidu. Nebylo by to o nic méně bláznivé než dávat několik tisíc za šaty, které budu nosit necelý den.

Já ale ráda dělám bláznivé věci. Vzhledem k tomu, že na naší svatbě bude přes sto hostů, z mých svatebních šatů by se dalo ušít troje luxusní povlečení a já si jako student vydělám tisícovku měsíčně ve formě ubytovacího stipendia, byste mě spíše měli zavřít do blázince.

Můj snoubenec však musí před uzavřením manželství být seznámen s mým zdravotním stavem. Věřím, že tuší, jak velký jsem šílenec a nebere si mě navzdory tomu, ale právě kvůli mému bláznovství. Se zarputilým výrazem tak dál svírám svůj svatební deníček a i za cenu sebelepšího kompromisu se ho nemíním pustit.

Jak si ale svatbu užít a všude kolem nevidět poskakovat třínulové cifry? Prodám vstupenky na vlastní svatbu! Namísto toho, abych si doma vystavila pět druhů mixérů, dva toastovače a kolekci mýdel, co bychom dostali jako svatební dar, vytvořím ceník vstupného. Pět set v předprodeji, tisíc na místě, příplatek za sezení nebo za děti do pěti let, sleva pro studenty, za nadšení z nevěstiných šatů a za krásné počasí.

Můžeme se tak v klidu vrátit ke čtení zamilovaných básní, zapalování vonných svíček a masírování chodidel:). O naši pohádkovou svatbu je postaráno. Popelka přinese pár tisíc ve svém střevíčku, Sněhurka každému trpaslíkovi připraví napěchovanou obálku, tři čuníci se promění v porcelánová prasátka. Stačí je rozbít a pak ještě doufat, že na naši svatbu bude vyprodáno.

Autor: Zuzana Dvořáková | karma: 20.69 | přečteno: 5523 ×
Poslední články autora