Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alergik71

11. 5. 2010 16:15
:))))))

Skutečně si někdo myslí, že je možné nějakým slibem popsat scénář manželství;-D (každopádně mě zaujali ty priority - ovladač, žehlení,...;-)) A navíc, že někdo má reálnou představu co soužití s jiným člověkem znamená?  Kdo může po 15 letech manželství říct, že je to přesně jak si před 15 lety představoval;-)

Držím palce všem ať jim to vydrží(se slibem i bez slibu).

0 0
možnosti
KM

martinova

11. 5. 2010 14:13
Asi jsem nechápavá,

ale opravdu mi není jasné, co dělá takový blog na idnes. Neměla byste ho umístit někama na stránky o svatbách? Tam bude plno "stejně postižených" a možná je zaujmete. Tady je to jen další z blogů o ničem.

0 0
možnosti
MB

m.magdonova

12. 5. 2010 12:59
Re: Asi jsem nechápavá,

Asi jsem nechápavá, ale: proč to teda čtete? A vůbec - na idnes se může psát jenom o Paroubkovi? ;-D

0 0
možnosti
AA

Saša

11. 5. 2010 11:18
Jaké jsou práva a povinnosti tím "ano" přijímané?

Kdo ze snoubenců si otevře zákon o rodině, aby se dověděl, do jaké právní situace chce vstoupit? Cituji:

"Manželství je trvalé společenství muže a ženy. Hlavním účelem manželství je založení rodiny a řádná výchova dětí. Muž a žena, kteří chtějí spolu uzavřít manželství, mají předem poznat navzájem své charakterové vlastnosti a svůj zdravotní stav, aby mohli založit manželství, které splní svůj účel. Muž a žena mají v manželství stejná práva a stejné povinnosti. Jsou povinni žít spolu, být si věrni, vzájemně respektovat svoji důstojnost, pomáhat si, společně pečovat o děti a vytvářet zdravé rodinné prostředí.  O uspokojování potřeb rodiny jsou povinni oba manželé pečovat podle svých schopností, možností a majetkových poměrů. O záležitostech rodiny rozhodují manželé společně.  Manžel je oprávněn zastupovat druhého manžela v jeho běžných záležitostech. Jednání jednoho manžela při obstarávání běžných záležitostí rodiny zavazuje oba manžely společně a nerozdílně."

0 0
možnosti
JP

q33ny

11. 5. 2010 16:20
Re: Jaké jsou práva a povinnosti tím "ano" přijímané?

R^

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

11. 5. 2010 9:33
drobnost

V ČR snoubenci nemají vlastní slib, "pouze" odsouhlasí slova starosty/ky, který onen slib pronese. :-) Tedy při civilní svatbě.

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 5. 2010 9:43
Re: drobnost

Ve skutečnosti, ani ten slib není, podle svého obsahu závazný. Povinnosti a práva manželů jsou upravena příslušnými zákony.Ale kdyby  oddávající citoval příslušné paragrafy, tak to by velmi často snoubenci došlo že už to má "na doživotí", a že teď je  poslední možnost říct NE.;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 5. 2010 9:19
bohužel,

na představu, že svého muže po svadbě předělá a zbaví ho jeho zlozvyků už doplatila spousta zamilovaných žen. Takže, vemte na vědomí, že si ho berete i s tím, že celý život bude "bude usínat s ovladačem na rameni, na

záchodě budou časopisy, bude sledovat sport,  a na povídání moc nebude. Tohle všechno (a mnohé další) už víte když si ho berete, pokud Vám to opravdu vadí, tak si ho neberte, ušetříte náklady za rozvod....:-(

0 0
možnosti
MB

m.magdonova

12. 5. 2010 13:02
Re: bohužel,

Kdybyste dočetl do konce, tak víte, že s tím počítá ;-) A svatba se opravdu píše s "t" (nikoli "svadba")...

0 0
možnosti
Y

yapapagaya

11. 5. 2010 9:11
sliby se slibují, blázni se radují

:-) říkávala moje babička. To, co jste vyjmenovala, že by Vás jako slib potěšilo, jsou ve vztahu jen roztomilé zádrhele, které je dobré přejít mávnutím ruky :-) Ve skutečnosti hude hůř ;-) To neberte jako výhružku, jen kostatování a nutně to nemusí mít jen negativní přízvuk. Držte se :-))

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4022x
Jsem obyčejná holka, která chce neobyčejnou svatbu.

Seznam rubrik